Nasze piwo
Kujański Joker
Piwo w browarze Poziomka powstaje z naturalnych składników: woda, słód jęczmienny (lub pszeniczny), chmiel (Polski – Marynka), drożdże.
Piwo jasne
Jasny lager - klasyczne piwo jasne warzone według tradycyjnej metody. Jest piwem dolnej fermentacji o jasnej barwie słomkowej z drobnymi pęcherzykami dwutlenku węgla i gęstą białą pianą. Charakteryzuje się wyrazistym aromatem chmielowym i subtelną goryczką z delikatną nutką słodową. To wytwarzane w tradycyjny sposób piwo w oparciu o wyselekcjonowane, najlepsze składniki.
Piwo ciemne
Ciemny lager - piwo dolnej fermentacji z posmakami ciemnych słodów. Chmiel w tym stylu odgrywa drugorzędną rolę, czuć wyraźnie goryczkę pochodzącą z prażonego słodu. Jest to słodsza wersja zwykłego lagera o nieznacznie większej treściwości i mocniejszym smaku, jednak wciąż delikatna i bardzo pijalna. Alkohol waha się od 7 do 8% obj.
Piwo poziomkowe
piwo dolnej fermentacji. Wytwarzane zgodnie z opracowana przez nas recepturą. Do produkcji wykorzystywane zostają słody jasne i ciemne dające bursztynowy kolor. Smak i aromat zapewnia syrop poziomkowy który dodawany jest jeszcze przed fermentacją.
Słód jęczmienny
Chmiel marynka
Palony słód
Podczas warzenia ciemnego pszenicznego używa się dodatkowo palonego słodu. Smak jasnego i ciemnego piwa pszenicznego nie różni się bardzo; w ciemnym można wyczuć nutę karmelu.